Együgyű Master Plan

 1 milliárd boldog ember!
EZ a célom. 


Segítsünk 1 milliárd embernek, hogy jobban haladjon az élete útján, és így boldogabb legyen.

Joós István 

 

– – –

   

MIÉRT VAN ERRE SZÜKSÉG?

Emberek tömegei szenvednek, kallódnak, halogatnak, lógnak közösségi oldalakon értelmetlenül, ahelyett, hogy az életük kihívásaival – karrier, magánélet, egészség – sikeresen szembe tudnának nézni.

Az ember akkor boldog, ha halad.

Ma 100 milliók haladnak lassabban, mint ahogy tudnának. Mely okból emberek százmilliói, összességében véleményem szerint több mint egy milliárd ember boldogtalan.

Az elmúlt tizenöt évem tapasztalata, hogy ez NEM azért van így, mert az emberek bénák, hanem mert:

  1. nem kapnak elég és alkalmas segítséget (kevés és nehezen választható, ami van)
  2. nincs megfelelő motivációjuk lépni (a kisebb ellenállás felé mennek)
  3. elszaporodtak a függéseiket kihasználó rendszerek

Az emberek gyengeségéből (beépített esendőség) pénzt csinálni sokkal, de sokkal könnyebb, mint nekik lépni segíteni, és ebből egy nagy és sikeres rendszert építeni.


Másképp: a tömegek boldogtalansága a vezetők felelőssége.


Ami a lehetőség számunkra.

Hogy még senki nem csinálta meg.

    

HOGYAN CSINÁLJUK?

Az 1 milliárd boldog ember célt úgy érhetjük el, hogy

  • több és hitelesebb segítség legyen könnyebben elérhető (disrupt experts)
  • könnyebb legyen választani ezeket (disrupt shame)
  • felszámoljuk a Facebook, Instagram és YT fogását (disrupt addictions)

Oly módon, hogy egy JOBB függést mutatunk nekik.

Bátorság a kulcs – a bátorságot kell jutalmazzuk.
Így tudjuk boldog életvitelbe manipulálni az embereket.

Új játékot adunk.

A cél, hogy a kisebb ellenállás felé mozdulás (ami alapvető emberi jellegzetesség) NE a halogatás, hanem a kihívásokkal való szembenézés legyen, az által, hogy

  1. több és relevánsabb segítség elérhető (emberi tapasztalatok)
  2. megkönnyítjük ennek választását (más is tökéletlen)
  3. pénzzel jutalmazzuk az őszinte bátorságot

Másképp: helyes életformába vesztegetjük őket.

A megoldás egy több mint 1 milliárd ember életét segítő új közösségi oldal, ami a bátorságot jutalmazza, és amin belül az egyedi korszakos önismereti rendszer is elérhető.

Új világot építünk.

Nagy cél, igen, de meggyőződésem, hogy lehetséges, sőt 10 éven belül lehetséges, ha “csak” elegen összefogunk, és jól csináljuk a dolgunkat.

   

MIT ÉPÍTÜNK?

“Joós István világa” négy projektből áll: 1) önismereti rendszer (világkép igazából), 2) önfejlesztő közösség (társasjáték tulajdonképpen), 3) infrastruktúra (ahol a fentiek legjobban működni tudnak), 4) független pénz (egzisztenciális motiváció).

A második az elsőből következik – ha már van világkép, tehát út, akkor játéktér is kell, ami haladni segít rajta. A harmadik a másodikból: mivel nem találtunk a játéktér számára alkalmas infrastruktúrát: magunk kell megépítsük. A negyedik a harmadikból, hogy az infrastruktúra működjön, jutalmazni kell tudni a résztvevőket. Végül mindez a világképből fakad – szükségszerű következménye annak, ha hiszek a saját világképemben.

Az ügy: Legyen Mindenki Boldog!


Aminek első lépése csak, hogy 1 milliárd ember életét érintsük meg.

   

4 PROJEKT = 4 LÁB

A projektek közül 1) és 2) egy cégben van (Együgyű Kft.), a harmadik külön cégben indul (magyarázat alább), a negyedik pedig nem cég. 1) és 2)

Az Együgyű Kft. egy rendhagyó startup, aminek projektjei az ÉA mellett a Joós István márkához köthető tartalmak, tehát a korszakos önismereti rendszer is. [weboldal: egyugyu.com]


A cég annyiban rendkívüli a startupok között, hogy A) bár exponenciális növekedésre van hivatva, lassan találja meg magát (öt éve csiszoljuk / fedezzük fel a terméket, ahogy az tömegekhez elér), B) eddig nem hagyományos profi kockázati befektetők, hanem a tagjaink befektetései ÉS munkája finanszírozták (mert hinni kell a világképben hozzá).

A holnap záruló 10 mFt-os új befektetői körben elfogadott cégérték EUR 3m (1 mrd Ft). Ez tehát a projekt jelenértéke. Meggyőződésem (bár sokan bolondnak tartanak emiatt), hogy itthon vezető, a régióban jelentős, és európai szinten is látható szereplő vagyunk/leszünk, ami a cégértékben is le fog csapódni, tehát alaphangon 30x, de 10 év távlatában akár 100x is lehet a növekedés.A cégnek jelenleg 25 tulajdonosa van, akik közül 12-en a munkájuk után, meglepetés-jutalomként kaptak üzletrészeket. Egy ideje olyan emberekkel akarok dolgozni, akik magukénak érzik az Ügyet, ami szükségszerűen hozza magával, hogy én üzletrészeket adok, üzletrészeket KELL adjak, egyfajta belső késztetés nyomán, mert ezzel arányban egyre kevésbé az enyém (nincs vele békém, ha több a tulajdonom, mint az érdemem). Továbbá persze meggyőződésem az is, hogy jól csak az tudja csinálni, aki a magáénak érzi, tehát csak olyat szabad a “közelébe engedni”. Részvénytársasági forma lassan időszerű, de eddig nem akartunk az átalakításra költeni. Tőzsdei bevezetés öt év távlatában bár ambiciózus, de nem lehetetlen.

Másrészt a fókusz most nem ez, hanem az early adopterek piacáról a mass market-re való áttörés (crossing the chasm), amihez pontosan azt dolgozunk megcsinálni, amit soká halogattunk: a korszakos rendszert (tehát a világképet) állítjuk épp középpontba. Izgalmas időket élünk. Korszakváltásban érzem magunkat, szervezetként és cégként. Az élményem, hogy elhoztam, ameddig tudtam, profibb operáció, profibb management kell, és ez irányban változunk is, új emberek érkeztek, és a szervezet átalakul a hetekben.

Az Együgyű Kft-ben bőven van tér résztvenni. Mégpedig átfogó szinten (vezetés, fejlesztés, operáció) és lokális szinten is (csoport vagy klub vezetés, események, tartalomgyártás, egyéb). Aki a szervezetben megtalálja a helyét tulajdonossá válik.


3)


A Humania egy az Együgyű Kft-től független új startup, ami azzal arányban születik, ahogy én az ÉA feladataim jelentős részét nálam ezekre alkalmasabb embereknek át tudom adni. (info: humania.io)

Humania az a közösségi infrastruktúra amire az Énakadémia közösségnek (és más, tetszőleges közösségeknek) szüksége van. Humania célja, hogy a lehető legjobb infrastruktúra legyen a mások tapasztalatait használó bátor életvitelre ösztönző (vesztegető) közösségek és projektek növekedéséhez (utak és vámok és szabályok és tranzakciók és pénzkezelés).

Az Együgyű Kft. a Kárpát-medencéből nő, Humania nemzetközi piacról indul. Egyfajta átölelő hadművelet ez a részemről (az én fejemben), ahol az Együgyű az organikus növekedés (belülről kifelé, tart ameddig tart, kerül amibe kerül) projekt, mert a világkép mély értése, abban való hit, azzal való azonosulás szükséges hozzá, míg ezzel szemben a Humania a kivülről befelé projekt, klasszikus stratup retorika és finanszírozás ami az előbbivel pontosan szembe megy. Míg majd középen találkoznak. 5 év múlva.

Más kép: a Humania trójai faló, amit ugyan bárki is használhat majd bármilyen témában, de görögök a hasában az együgyűek.

A projekt Seed befektetői kör státuszban van (EUR 1m), a fejlesztés ezt követően indul. Részvételre fejlesztőként és UX designerként van mód + a CTO kulcsszereplő.4)Saját pénz nem hiúságból kell, hanem hogy általa jutalmazni (tehát motiválni) lehessen a korai tagokat (megosztás pénzt ér, lájkok helyett pénz jár, ha mások téged követnek is jövedelem). A lényeg nem az, hogy forintra váltható, hanem hogy az értéke gyorsulva nő, minél tovább tartod. Aki az elején aktív még sokkal többet kap, mert az árfolyam a kereslettel arányosan emelkedik majd (közösségi tulajdonlás valósul meg, ami által jelentős vagyonra tehet szert a korai tag, ahogy Humania egyre nagyobb lesz).

A pénz neve Mania Coin és nem valódi pénz, hanem crypto token (valószínűleg Ethereum alapon, de ez még nyitott). Az új világ valutája lesz.

A befektetett munka, tehát a közösség gazdagítása, tehát mások számára értékes poszt vagy komment, mentorálás, csoportvezetés, projekt ötlet – “Like” gyűjtés helyett “Thanks bányászat” – által keresett crypto pénz autóra-házra lesz cserélhető.

A projekt whitepaper stádiumban van, és tetszőleges crypto szakértelem szívesen látott.    

RÓLAMÉvek óta hátrálok, és most egy újabb nagy lépésben érzem magam, ismét hátrafelé, hogy (A) az ügynek jobb legyen az által, hogy (B) másoknak több helye lehessen, aminek eredményeként (C) én ne csináljam tovább, amiben nem vagyok jó.

Hátrálok (fogyom és kisebbedek, amint a gyémánt is összemegy a csiszolódás által) – mégpedig két téren is. Az egyik az ÉA vezetése és működtetése (ami által Humania indításra felszabadulok), a másik a világkép magyar magyarázata. Utóbbihoz az az élményem, hogy elmondtam. Színezhetik nyugodtan mások már tovább, sőt színekre van immár szükség, hogy minél többen és minél könnyebben láthassák magukat meg benne (csoportvezetők, magyarázók, mentorok, szakértők). Nekem pedig az angol a következő kihívás, de ez sem rohamtempóban, hanem többletből, fokozatosan.

0-ból 1-re embernek érzem magam, aki megszállott erővel képes igaz és időszerű és helyes vízókat a semmiből a világba hívni. Elképesztően jó vagyok hitben. De az 1-ről 100-ra (3-ról 100-ra) – tehát a strukturált építkezés – nem erősségem. Friss élményem, hogy szanaszét szívtam magam az elmúlt években, mert a 0-1 után (ami valóban az én dolgom volt), 1-ről 2-re és 2-ről 3-ra is én próbáltam vinni az Énakadémiát. Humania évek óta foglalkoztat, de nem tudtam indítani, és közben az ÉA sem ment elég jól. A strukturált építkezés nem erősségem, tehát dolgom sem szabad tovább legyen.


Alapító vagyok, maradok is, őrködöm, lelkesítek, de saját – a nálam meglévőnél az adott témában részletgazdagabb, tehát jobb(!) – vízió mentén alkotó lelkes harcostársakkal tudjuk csak tovább billenteni a világot.

   

ÚJ VILÁGOT ÉPÍTÜNK

“Joós István világa” szerepel fent, és remélem, hogy szemet szúrt, hogy egy kicsi bizonytalanodást okozott, mert persze, hogy nem joósistván világa ez. Hanem egy új és jobb világ mindannyiunk számára, ami így mindannyiunké kell legyen. A reményem, hogy fokozatosan szorulok vissza, ahogy mások nőnek.

[Egy indiai származású amerikai ember is irogat amúgy ilyesmiről, és én nagyon megörültem, hogy más is érzi, ami időszerű. Humania egy “Network Union” inkubátor, ami először abban segit hogy jobban legyen a belépő tag, mielőtt a helyét egy csapatban (tehát ügyben) megtalálja. Más szavakkal: Humania egy “Network State” kezdeménye.]

   


Boldogok az Együgyűek.

Jó munkát!

István

 

Budapest, 2021. június 20.

 

KAPCSOLAT
0123456789
hello@joosistvan.com

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS